Vegan kippensoep

Vegan kippensoep

Deze vegan kippensoep is echt een favoriet hier! Ik had hem alleen nog nooit gedeeld op mijn blog, maar ik denk dat het er vandaag de perfecte dag voor is. Het is namelijk een heerlijk soepje voor deze grijze, druilerige winterdagen.

Vegan kippensoep

Een jaar geleden kwam Lauren Toyota van hot for food met een recept voor vegan chicken noodle soup en die zag er heerlijk uit! Ik ben toen zelf ook wat vegan kippensoepreceptjes gaan testen en inmiddels is ‘ie denk ik helemaal perfect!
Het lijkt heel erg op “gewone” kippensoep door de vegan kipstukjes en vegan kippenbouillon. Echt zo’n gerecht dat ik al jaren niet meer had gegeten, maar wat nu gewoon weer kan dankzij dit soort fijne producten!

Vegan kippensoep

Ingrediënten voor een grote pan soep:

  • scheutje olijfolie
  • 1 pakje vegan kipstukjes (van Vivera of De Vegetarische Slager bijvoorbeeld)
  • ½ tl gedroogde basilicum
  • ½ tl gedroogde of verse tijm
  • ½ tl gedroogde salie
  • flinke snuf peper en zout
  • 1 ui, in grote stukken
  • 2 wortels, in blokjes
  • 4 selderijstengels, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter vegan kippenbouillon (bijvoorbeeld van BioToday, te koop bij Albert Heijn)
  • 100g vermicelli
  • 3 takjes verse peterselie, fijngehakt

Bereiding:

  • Verhit de olie in een soeppan. Doe de vegan kipstukjes erin en bak ze een minuut zodat ze een beetje bruin en krokant worden. Misschien bakt het een beetje aan, maar dat geeft niet, want als je straks de bouillon erbij doet, komt het weer los.
  • Voeg de basilicum, tijm, salie, peper en het zout toe en blijf goed roeren. Voeg ook de ui toe en laat dit allemaal nog 5 minuten meebakken. Als het nodig is, kun je alvast een scheutje bouillon toevoegen, zodat het minder blijft plakken. Maar niet te veel, want de ui moet wel even goed kunnen bakken.
  • Doe de selderij, wortel en knoflook erbij en laat 2 minuutjes meebakken.
  • Voeg nu de rest van de bouillon en de vermicelli toe. Roer dit even goed door, doe de deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Net voordat je de soep gaat serveren, doe je de verse peterselie erbij en roer je alles nog eens goed door.
  • Enjoy!

Notes:

  • Als je net als ik de vegan kippenbouillon van BioToday gebruikt, heb je 5 tl bouillonpoeder nodig voor 1 L water.
  • Dit soepje is ook heel lekker na een nachtje in de koelkast! De soep is dan iets dikker, maar ik hou daar wel van.
  • Kan je geen vegan kippenbouillon vinden? Gebruik dan gewoon groentebouillon. Het smaakt dan niet helemaal als echte kippensoep, maar het is nog steeds heel lekker!

Vegan kippensoep

Ga je dit recept ook maken? Deel je foto’s met mij via Facebook of Instagram en gebruik de hashtag #mintgreenmind.

Lees ook:
Thai Spicy Noodles
Vegan homemade tortilla wraps
Favoriete recept van Erika: vegan stoofpotje met pompoen, spinazie en kikkererwten

4 Comment

  1. Oeeh dit ziet er echt megalekker uit! Ik ga het ook eens proberen te maken, thanks voor het recept :)

  2. Leuk, Marjolein! Laat me weten wat je ervan vond!

  3. Ziet er goed uit zeg! Het kan dus gewoon nog steeds 😀

    1. Djuli says: Beantwoorden

      Ja leuk he?! Van bijna alles kun je wel een vegan variant maken.

Geef een reactie