Nachos met homemade salsa, kaassaus en guacamole

Nachos met homemade salsa, kaassaus en guacamole

Mexicaans! Altijd goed! Vooral als je alles zelf maakt. Vandaag deel ik het recept voor nachos met homemade salsa, homemade kaassaus en homemade guacamole. Volgende keer moet ik alleen nog de tortillachips zelf maken.

Nachos met homemade salsa, kaassaus en guacamole

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Nachos met homemade salsa, kaassaus en guacamole

Salsa

Recept van Happy & Vegan
Bereidingstijd: 10 à 15 minuten

Dit heb je nodig:
– 4 tomaten, in blokjes
– 4 jalapeños, in kleine stukjes (verwijder de zaadjes als je niet van pittig houdt)
– blik tomatenblokjes of gepelde tomaten van 400g
– 3 teentjes knoflook, fijngesneden
– ½ ui, fijngesneden
– handje koriander
– sap van een halve citroen
– ½ tl komijn

Bereiding:
– Doe de verse tomaten en de jalapeños (in blokjes) in een pan en laat ze koken tot bijna al het vocht verdwenen is.
– Doe de tomaten, jalapeños en alle andere ingrediënten in de blender en mix tot een grove salsa.

Nachos met homemade salsa, kaassaus en guacamole

Nacho kaassaus

Recept van hot for food
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor de kaassaus:
– 2 aardappels, geschild en in blokjes (ongeveer 1 cup)
– 2 wortels, geschild en in blokjes (ongeveer ½ cup)
– ¼ cup zonnebloemolie
– ¼ cup plantaardige melk (ongezoet)
– 1 tl citroensap
– 6 jalapeño slices + 3 el van het sap (zie bovenstaande foto)
– 1 tl tomatenpuree
– 1 ½ tl arrowroot
– 1 tl uienpoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl edelgistvlokken
– ½ tl zout

Bereiding:
– Breng een pan met water aan de kook en doe de aardappel en wortel erin. Laat 10 minuten koken.
– Giet het water af en doe de aardappel en wortel in de blender.
– Voeg de andere ingrediënten toe en mix tot het een gladde saus is.
– Je kan de kaassaus zo eten (lauw) of nog even opwarmen in de pan.

Tips:
– Ik heb gelezen dat je ook gewoon bloem kan gebruiken ipv arrowroot, maar dit heb ik zelf nog niet geprobeerd.
– Geen cups in huis? 1 cup is ongeveer 250 ml. Je kunt dus ook een maatbeker of groot koffiekopje gebruiken.

Nachos met homemade salsa, kaassaus en guacamole

Guacamole

Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig:
– 2 avocado’s
– 1 tomaat, in blokjes
– sap van een halve of hele limoen, wat jij het lekkerst vindt
– 2 à 3 teentjes knoflook, fijngesneden
– flinke snuf zout en (zwarte) peper

Bereiding:
– Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Plet de avocado met een vork.
– Voeg de tomaat, knoflook, limoensap, peper en zout toe. Schep nog eens goed door.

Nachos met homemade salsa, kaassaus en guacamole

Bijna klaar!

Wat je verder nodig hebt:
– een zak tortillachips
– een klein blikje maïs
– een klein blikje zwarte bonen (of kidneybonen)
– andere toppings, zoals koriander, jalapeño, tomaat of limoen

Bereiding:
– Verdeel de tortillachips over twee borden. Leg de maïs en zwarte bonen erop en zet dit 5 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
– Doe daarna de salsa, guacamole en andere toppings erop en maak het af met de kaassaus.
– Eetsmakelijk!

Ga je dit gerecht ook maken? Ik ben heel benieuwd naar je foto’s! Deel ze met mij via FacebookInstagram of Twitter en gebruik de hashtag #mintgreenmind.

Lees ook:
Zoete aardappelburgers met guacamole en mangosalsa
Vegan homemade tortillawraps
Super simpele avocado-kikkererwtensalade

4 Comment

  1. Lijkt me heer-lijk met die kaassaus! Moet ik ook eens proberen ?

  2. wauw ziet er overdreven lekker uit!

  3. WAUW! dit ziet er echt te lekker uit. Ik ga eens edelgistvlokken in huis halen (:

  4. YES! Lijkt me heerlijk die kaassaus!

Geef een reactie