Homemade gnocchi van zoete aardappel

Homemade gnocchi van zoete aardappel

Op zondag sta ik het liefst de hele dag in de keuken. Vandaag had ik weer zin om te koken, dus ik maakte iets wat ik al heel lang wilde proberen: gnocchi!

Homemade gnocchi van zoete aardappel

Gnocchi is eigenlijk heel simpel om te maken, maar het rollen vergt wel wat tijd. Het wordt normaal gemaakt van aardappels, bloem en ei. Ik had alleen zoete aardappels in huis en ei is natuurlijk helemaal nergens voor nodig, dus ik maakte het gewoon zonder. En dat ging prima! De zoe

Homemade gnocchi van zoete aardappel

Homemade gnocchi van zoete aardappel

Homemade gnocchi van zoete aardappel

Homemade gnocchi van zoete aardappel

Homemade gnocchi van zoete aardappel

Gnocchi van zoete aardappel

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 20 minuten koken)

Ingrediënten:
– 1 grote zoete aardappel
– 1,5 cup bloem (+ extra)
– flinke snuf zout en peper

Bereiding:
– Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
– Breng een pan met water aan de kook en laat de zoete aardappelblokjes 20 minuten koken.
– Giet het water af, doe de zoete aardappel in een grote kom en pureer het met een aardappelstamper of een vork.
– Voeg de bloem en wat peper en zout toe en kneed het deeg met je handen tot een grote bal.
– Verdeel het deeg in 6 gelijke delen, strooi wat bloem over het aanrecht en rol de stukken deeg uit tot een soort lange worsten.
– Snijd de worsten in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
– Rol de stukjes over een vork zoals in dit filmpje.
– Breng opnieuw een pan met water aan de kook en doe de helft van de gnocchi erin. Als je alles in één keer toevoegt, gaan ze aan elkaar plakken. Kook de gnocchi tot alle stukjes drijven. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
– Haal de gnocchi uit het water en serveer met een tomatensausje, bak ze nog even in een koekenpan of maak er een ovenschotel van.

Tips:
– Je kan natuurlijk ook gewone aardappels gebruiken in plaats van zoete aardappel. Gebruik dan gewoon 1,5 cup aardappelpuree.
– Geen cups in huis? 1 cup is ongeveer 250 ml. Je kunt dus ook een maatbeker of groot koffiekopje gebruiken.

Homemade gnocchi van zoete aardappel

Ga je dit recept ook maken? Ik ben heel benieuwd hoe jij het gerecht afmaakt! Deel je foto’s met mij via FacebookInstagram of Twitter en gebruik de hashtag #mintgreenmind.

Lees ook: Kleurrijke focaccia

11 Comment

  1. Dit ziet er wel heeeeel erg lekker uit zeg!!

  2. hmm dit ziet er heerlijk uit, ik nam dit vaak op mijn vakantie in Lanzarote! love it thanks for sharing en je hebt er een nieuwe bloglovin volger bij! X

  3. Ik hou van gnocchi! En van zoete aardappel. Ik zie een gouden combi, lijkt me heerlijk dit. :-)

  4. Ik ben echt mega hard gefascineerd haha! Ik ben op zich helemaal geen fan van zoete aardappel maar dit lijkt me toch de moeite om eens te proberen!

  5. Wooow ? zo professioneel ? hoelang ben je bezig met het maken van het gerechtje van de laatste foto? ?

    1. Djuli says: Beantwoorden

      Dankjewel! Dat laatste gerechtje is heel simpel. Gewoon wat aubergine, tomaat en knoflook bakken en dan een beetje zout en oregano eroverheen.

      1. Mijn gnocchi is pap geworden :(

  6. Wat leuk, heb eigenlijk nooit bedacht dat dit zo makkelijk zelf te maken is, als je maar de tijd neemt. Heb je het ook wel eens met gewone aardappels gemaakt? Wat is het verschil in smaak?

    1. Djuli says: Beantwoorden

      Nee nog niet geprobeerd! Ik denk dat het niet heel veel verschilt qua smaak. Maar ik ga het sowieso een keer proberen :)

  7. Dit ziet er overheerlijk uit. Mijn zus houdt niet echt van zoete aardappel, maar misschien kan ik ze hiermee wel overtuigen. Een nieuw en makkelijk gerechtje, toppie!!

    -xo Sara

    1. Echt niet gemakkelijk!… mijn gnocci is pap met brokjes geworden…

Geef een reactie