Favoriete recepten van Judith: flespompoen uit de oven met een frisse salade en couscous

De favoriete recepten van Judith: flespompoen uit de oven, tabouleh en couscous - Mint Green Mind

Vorige week maakten Judith en ik een heerlijk diner! Ik was uitgenodigd bij haar thuis om haar favoriete recepten te komen proeven. We aten flespompoen uit de oven, een frisse salade van komkommer, cherrytomaatjes en peterselie en een lauwe couscoussalade met granaatappelpitjes. Het was kleurrijk, zomers en heeel erg lekker!

De favoriete recepten van Judith: flespompoen uit de oven, tabouleh en couscous - Mint Green Mind

Judith woont met haar man en kat in de buurt van Amsterdam. Tijdens het koken hadden we het over reizen, over de avonturen van haar dochter die op dit moment stage loopt in Australië en natuurlijk over koken. Judith is gek op koken en dat was ook wel te merken. Onze maaltijd was zomers, fris en toch vullend.

De favoriete recepten van Judith: flespompoen uit de oven, tabouleh en couscous - Mint Green Mind

De favoriete recepten van Judith: flespompoen uit de oven, tabouleh en couscous - Mint Green Mind

De favoriete recepten van Judith: flespompoen uit de oven, tabouleh en couscous - Mint Green Mind

De recepten hieronder zijn allemaal voor 3 personen. Wij hadden wel wat salade en couscous over, maar dat kun je prima de volgende dag als lunch eten.


Flespompoen uit de oven met yoghurtsausje

Flespompoen uit de oven, recept van Judith - Mint Green Mind

Sausje voor bij de flespompoen, recept van Judith - Mint Green Mind

Dit heb je nodig voor de flespompoen:
– 1 flespompoen
– 3 el olijfolie + een beetje extra om in te vetten
– ½ tl pimentpoeder
– ½ tl kaneel
– ½ tl gemalen koriander
– ½ tl chilipeper
– ½ tl komijnzaad
– 1 tl zeezout
– 5 teentjes knoflook, ongepeld

Dit heb je nodig voor het sausje:
– 150 ml ongezoete sojayoghurt
– 2 el citroensap
– 5 takjes koriander, fijngesneden
– 1 el olijfolie
– snufje peper en zout

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 225 graden.
– Was de pompoen.
– Snijd de pompoen in gelijke stukken. Je kan de schil laten zitten, maar verwijder wel de zaadjes.
– Maak de marinade van 3 el olijfolie, pimentpoeder, kaneel, gemalen koriander, chilipeper en komijnzaad.
– Vet een ovenschaal in met olie en leg de stukken pompoen erin.
– Besmeer de pompoen met de marinade, strooi het zout erover en leg de ongepelde knoflook erbij.
– Zet in de oven voor 45 minuten.
– Maak het sausje van sojayoghurt, citroensap, koriander, olijfolie, peper en zout.
– Serveer de saus bij de warme pompoen.


Frisse salade met peterselie, komkommer en cherrytomaatjes

Frisse salade met komkommer, cherrytomaatjes en peterselie, recept van Judith - Mint Green Mind

Dit heb je nodig:
– 1 komkommer
– 250g cherrytomaatjes
– bosje platte peterselie
– 2 el olijfolie
– sap van 1 citroen
– snufje peper en zout

Bereiding:
– Snijd de komkommer en cherrytomaatjes in stukjes en snijd de peterselie klein.
– Meng door elkaar.
– Meng de olijfolie, het citroensap en de peper en zout en mix het door de salade.


Lauwe couscoussalade met yoghurt-harissasausje

Lauwe couscoussalade met granaatappelpitjes, recept van Judith - Mint Green Mind

Sausje voor bij de couscous, recept van Judith - Mint Green Mind

Dit heb je nodig voor de couscoussalade:
– 250g biologische couscous
– 250 ml groentebouillon
– 3 el olijfolie
– klein beetje saffraan

– 1 ½ rode puntpaprika in stukjes
– handje blanke rozijnen
– ½ cup gehakte pistachenoten
– 8 takjes koriander, fijngesneden
– 6 takjes munt, fijngesneden
– sap van½ citroen
– 1 tl Turkse rode gedroogde peper
– ½ tl gemalen witte peper
– snufje zout
– pitjes van ½ granaatappel

Dit heb je nodig voor het sausje:
– 150 ml ongezoete sojayoghurt
– 2 tl harissa
– 1 el olijfolie

Bereiding:
– Kook het water met de bouillon en de saffraan.
– Zodra het kookt, het vuur uitzetten en de couscous toevoegen aan de bouillon.
– Voeg de olijfolie toe en roer om.
– Zet het deksel op de pan en laat staan.
– Meng in een grote schaal de puntpaprika, rozijnen, pistachenoten, koriander en munt.
– Roer de couscous erdoor en breng op smaak met citroensap, Turkse peper, witte peper en zout.
– Maak het sausje door de sojayoghurt, harissa en olijfolie lichtjes door elkaar te roeren met een lepel.
– Strooi vlak voor het serveren de granaatappelpitjes over de couscous en serveer het sausje erbij.


De favoriete recepten van Judith: flespompoen uit de oven, tabouleh en couscous - Mint Green Mind

Lieve Judith, heel erg bedankt voor de uitnodiging en het heerlijke eten! Het was erg gezellig en misschien tot de volgende keer.

Ga je deze recepten ook maken? Judith en ik zijn heel benieuwd naar je foto’s! Deel ze met mij via FacebookInstagram of Twitter en gebruik de hashtag #mintgreenmind.

Wil je ook een keer jouw favoriete recept delen? Stuur dan een mailtje naar djuli@mintgreenmind.nl

8 Comment

  1. Woah, wat een heerlijke recepten! Ik wil ’t allemaal gaan koken!

  2. Dat ziet er lekker uit! Flespompoen en couscous, mmm.

  3. Ohhh dat ziet er lekker uit, vooral die pompoen uit de oven!!

  4. Ik zeg meer recepten wat ziet dit er goed uit! ik ga je volgen je heb er een nieuwe bloglovin volger bij! fijn weekend alvast

    1. Djuli says: Beantwoorden

      Leuk Rachel! Er komen nog heel veel recepten aan :)

  5. Oh dat ziet er heerlijk uit! At ik dat vanavond maar, haha!

  6. Wat ziet dit er allemaal heerlijk uit zeg!

  7. Mmm, wat een verzameling van heerlijke gerechten!

Geef een reactie