Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en frambozentaart

Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en Valentijnstaart

Claudia is gek op koken. Ze maakt het liefst taartjes en ze kookt ook graag voor anderen. Elke week organiseert ze etentje voor haar vriendinnen bij haar thuis. En de laatste keer was ik ook uitgenodigd. Ik deel een aantal van haar favoriete recepten die ik mocht proeven. Inclusief een heerlijke taart!

Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en Valentijnstaart

Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en Valentijnstaart

Claudia komt uit Roemenië, maar woont sinds kort in Den Haag met haar vriend. Haar grootste hobby is koken. Ze maakt meestal raw vegan gerechten. Dat houdt in dat ze zo min mogelijk olie en bewerkte producten eet. Zo veel mogelijk puur natuur dus.

Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en Valentijnstaart

We aten een paar heerlijke raw vegan salades met aardappel-spinaziesoufflé en gedroogd brood. De rode salade die je ziet, heet zacuscă en dat is een Roemeense aubergine-paprikasalade die de moeder van Claudia had gemaakt. In Roemenië maakt men dit meestal in grote hoeveelheden, zodat ze er lang mee kunnen doen. Hier vind je het recept dat de moeder van Claudia gebruikt heeft. Het is best goed te begrijpen als je het met Google Translate vertaalt. Hieronder deel ik de rest van de recepten. Alles is voor 5 à 6 personen en bedoeld als verschillende kleine hapjes.

De receptenFavoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en Valentijnstaart

Raw vegan gedroogd brood

Dit heb je nodig:
– 100g lijnzaad
– 100g sesamzaad
– 100g zonnebloemzaad
– 1 kleine tomaat
– een paar olijven (ongeveer 8)
– 2 tl edelgist
– 1 tl Italiaanse kruidenmix
– snufje peper en zout

Dit moet je doen:
– Laat de zaden weken in water voor ongeveer 4 uur.
– Snijd de tomaat en olijven in kleine stukjes.
– Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
– Leg bakpapier op de plaat van de dehydrator en verspreid de mix goed over de plaat.
– Zet in de dehydrator voor minstens 12 uur.

 

Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en Valentijnstaart

Tabouleh

Dit heb je nodig:
– 200g peterselie
– 300g cherrytomaatjes
– 1 kleine rode ui
– 1 avocado
– 1/4 komkommer
– sap van 1 limoen
– sap van 1 citroen
– snufje peper en zout

Dit moet je doen:
– Snijd de avocado, komkommer, peterselie en cherrytomaatjes.
– Maak het sausje door de avocado, komkommer, een paar (ongeveer 50g) cherrytomaatjes en het sap van de limoen en citroen even in de blender te doen.
– Doe de rest van de ingrediënten in een kom en mix het sausje erdoorheen.
– Voeg peper en zout toe naar smaak.

 

Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en Valentijnstaart

Raw vegan champignon-augurksalade

Dit heb je nodig:
– 300g champignons
– 3 à 4 tl sojasaus
– 3 à 4 augurken
– 100g cashewnoten
– 2 tl mosterd
– 1 tl mosterdzaad
– peper en zout
– een paar zongedroogde tomaatjes (optioneel)

Dit moet je doen:
– Week de cashewnoten in water voor 2 à 4 uur.
– Snijd de champignons in stukken en marineer met sojasaus. Laat dit ook 2 à 4 uur staan.
– Snijd de augurken in kleine stukjes.
– Mix de cashewnoten, mosterd, mosterdzaadjes en een beetje peper en zout in de blender tot “mayonaise.”
– Doe in een kom en voeg de champignons en augurken toe. Mix alles nog eens goed door elkaar.
– Maak het eventueel af met wat zongedroogde tomaatjes.

 

Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en Valentijnstaart

Aardappel-spinaziesoufflé

Dit heb je nodig:
– 300g spinazie
– 4 aardappels
– een beetje edelgist
– zout en peper

Dit moet je doen:
– Verwarm de oven voor op 150 graden.
– Schil de aardappels en kook ze voor ongeveer 2o minuten.
– Bak de spinazie in een pan voor 5 à 10 minuten.
– Pureer de aardappels in een kom, voeg de spinazie toe en mix het met de hand.
– Voeg een beetje edelgist en een snufje zout en peper toe.
– Verdeel over de bakjes en zet in de oven voor 15 à 20 minuten.

 

Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en Valentijnstaart

Frambozentaart

Dit heb je nodig:
Voor de onderste laag:
– 200g dadels
– 100g rode dadels (te koop bij sommige toko’s)
– 100g gedroogde pruimen
– 2 tl rode bietenpoeder (te koop bij natuurwinkels)
– 1 tl baobab poeder (te koop bij natuurwinkels of te bestellen bij verschillende webshops)
– 1 tl rozenwater
– 1/2 tl nootmuskaat
– 1/2 tl kardemom
– snufje zout
– 400g havermout

Voor de bovenste laag:
– 200g cashewnoten
– 200g frambozen
– 1 tl rozenwater
– 4 tl cacaoboter, gesmolten
– 4 tl kokosolie
– 4 tl water
– snufje zout

Dit moet je doen:
Onderste laag:
– Week de dadels, rode dadels en gedroogde pruimen voor 8 uur.
– Mix de dadels, rode dadels, gedroogde pruimen, bietenpoeder, baobab poeder, rozenwater, nootmuskaat, kardemom en zout even in de blender.
– Doe dit in een kom en voeg havermout toe. Mix alles dan nog even met de hand tot het deeg stevig wordt.
– Druk het deeg plat in een taartvorm (of meerdere kleine taartvormpjes zoals Claudia deed).

Bovenste laag:
– Week de cashewnoten voor 8 à 10 uur in water.
– Doe de cashewnoten, frambozen, cacaoboter, kokosolie, water en zout in de blender tot je een egale mix hebt.
– Schenk dit over de onderste laag in de taartvorm.
– Zet voor minstens 4 uur in de vriezer.
– Laat even ontdooien voordat je de taart opeet. Decoreer eventueel met wat vers fruit.

Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en Valentijnstaart

Taartje bestellen?
De taart was echt het hoogtepunt van de avond, zoals je hierboven al ziet. Hij was dan ook even lekker als fotogeniek! Zou je de taart ook eens willen proeven, maar ben je niet zo’n keukenprins(es)? Je kan bij Claudia ook taartjes bestellen. Ze verkoopt verschillende taartjes via haar Facebookpagina. Stuur haar via Facebook een berichtje als je een taartje wilt bestellen.

Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en Valentijnstaart

Het was een supergezellige en smakelijke avond met Claudia en haar vriendinnen.
Wil je net als Claudia en Berthe ook eens jouw favoriete recept met mij delen? Stuur een mailtje naar djuli@mintgreenmind.nl of stuur me een berichtje via Facebook of Twitter. Dan kom ik misschien een keer bij jou langs.

Lees ook:
Favoriete recepten van Judith: flespompoen uit de oven met een frisse salade en couscous 
Favoriete recept van Sandra uit Mallorca: samosas 
Easy falafel

3 Comment

  1. Wat ziet het er allemaal prachtig en heerlijk uit ! Die etentjes moeten elke keer een feest zijn. Wat een super mooie foto’s ook trouwens :)

  2. else says: Beantwoorden

    Ziet er prachtig uit, dat etentje! wauw!

  3. Wat een bijzondere recepten. En wat een gezellig avondje. Leuk! :)

Geef een reactie