Favoriete recept van Sandra uit Mallorca: samosas

Sandra's recept voor heerlijke samosas - Mint Green Mind

Zoals je hebt kunnen lezen, was ik vorige week een paar dagen op Mallorca. In de stad Palma ging ik langs bij Sandra om haar favoriete gerechten te proeven. Vandaag deel ik haar recept voor heerlijke samosas.

Sandra's recept voor heerlijke samosas - Mint Green Mind

Sandra komt uit Argentinië en woont sinds een paar jaar in Palma de Mallorca. Ze woont daar met haar twee katten en een Zwitserse huisgenoot. Haar grootste hobby is koken en ze vond het dan ook heel leuk dat ik haar favoriete gerechten wilde komen proeven. Sandra had heel uitgebreid voor me gekookt en het was allemaal zo lekker! Ze maakte guacamole met tortillachips, kroketjes, dahl van rode linzen en kokosmelk en een mangomousse. En natuurlijk de samosas waarvan ik het recept mocht delen!

Sandra's recept voor heerlijke samosas - Mint Green Mind

Dit heb je nodig voor 12 samosas:
– 12 filodeegvellen
– 1 kg aardappels
– 3 grote uien, in ringen
– 2 cups doperwten
– 1 bosje verse koriander, fijngehakt
– kruiden naar keuze (Sandra gebruikte onder andere komijnpoeder, korianderpoeder, korianderzaad en garam masala)
– (zwarte) sesamzaadjes
– plantaardige olie

Bereiding:
– Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook tot ze zacht zijn.
– Verhit wat olie in de pan en laat de uien karameliseren. Doe dit op een laag vuurtje voor ongeveer 30 minuten en draai de uien af en toe om zodat ze niet aanbranden.
– Stamp de aardappels fijn, voeg de ui, doperwten, koriander en kruiden toe en schep alles nog eens goed door elkaar.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Besmeer een filodeegvel met olie (het liefst zonnebloemolie, olijfolie heeft een te sterke smaak) en vouw hem in de lengte in drieën. Besmeer de bovenkant nog eens met olie.
– Doe 1 grote el aardappelmix in een hoekje van het deeg en vouw de punt eroverheen. Je mag nog wat van de aardappelmix zien zitten. Het hoeft niet helemaal dicht te zijn, dat komt wel als je verder vouwt.
– Blijf nu vouwen in een driehoekvorm (zie de afbeelding hierboven of dit gifje om te zien hoe dit moet).
– Besmeer de samosas nog eens met olie en bestrooi ze met wat sesamzaadjes.
– Leg ze op een bakplaat en zet in de oven voor 8 à 9 minuten. Draai ze daarna om en zet nog eens in de oven voor 8 à 9 minuten.
– Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Sandra's recept voor heerlijke samosas - Mint Green Mind

Het was echt heerlijk en heel gezellig! Wil je meer van Sandra’s gerechten zien? Ze heeft een Facebookpagina waar ze haar heerlijke creaties deelt.

Ga je dit recept ook maken? Sandra en ik zijn heel benieuwd naar je foto’s! Deel ze met mij via FacebookInstagram of Twitter en gebruik de hashtag #mintgreenmind.

Wil je ook een keer jouw favoriete recept delen? Stuur dan een mailtje naar djuli@mintgreenmind.nl

Lees ook:
Favoriete recepten van Judith: flespompoen uit de oven met een frisse salade en couscous
Easy falafel
Bulgursalade met granaatappelpitjes en avocado

10 Comment

  1. Dit ziet er echt super lekker uit! Ik heb dit wel eens in een restaurant gegeten, maar nog nooit zelf gemaakt (terwijl het volgens mij echt super easy is)

    1. Djuli says: Beantwoorden

      Ja, het is eigenlijk heel simpel! Ik ga het zelf ook eens maken binnenkort :)

  2. Dit kende ik niet maar past helemaal in mijn straatje! Klinkt echt super lekker 😀

  3. Dit lijkt me echt onwijs lekker hè! Bedankt voor het delen van het recept en de foto’s die je hebt gemaakt zien er ook ontzettend lekker uit <3

  4. Oh dit klinkt echt heerlijk! Ik ben gek op bladerdeeg hapjes :)

  5. Dat klinkt echt lekker! Het andere eten op de foto’s ziet er ook heerlijk uit. Vooral het toetje rechtsonder! Ik neem tenminste aan dat het een toetje is haha.

  6. Oooh, dit klinkt zo lekker!
    En het klinkt ook niet heel lastig om te maken!

  7. Wow klinkt goed zeg! Leuk recept!

  8. Okee deze ga ik maken!!! In mijn kookboeken staan samosa’s altijd weergegeven als een gefrituurd gerecht. Hier gewoon in de oven & hup minder vet.

    -xo Sara

    1. Djuli says: Beantwoorden

      Leuk! Laat me weten of ze goed gelukt zijn!

Geef een reactie