Fair Fashion OOTD: Herbivore top van By Monkey

Fair Fashion OOTD

Ik ben al 2 jaar bezig met fair fashion en mijn kledingkast bestaat inmiddels voor het grootste deel uit eerlijke en tweedehands kleding, maar ik heb nog nooit een eerlijke outfit gedeeld op mijn blog. Maar daar komt verandering in! Vanaf nu ga ik vaker een fair fashion outfit of the day met jullie delen.

Fair Fashion OOTD

top By Monkey / broek MUD Jeans / vest ArmedAngels / schoenen Natural World / haarband Zara / ketting Motor&Tea / oorbellen Asjewah

Dagje Antwerpen

Vorige week ging ik met een vriendin die ik al heel lang niet meer had gezien een dagje naar Antwerpen. Net buiten het centrum kwamen we een mega grote muurschildering tegen en daar maakten we deze outfit foto’s.

Bijna helemaal fair

Zoals ik al zei, is bijna alle kleding in mijn kledingkast inmiddels van een eerlijk merk. Van deze outfit is alleen de haarband van de Zara en verder is alles fair.

Het vest en de schoenen kocht ik allebei op vakantie, dus daar heb ik hele leuke herinneringen aan. Het gele vest kocht ik in de sale bij Veganized in Málaga en de schoenen kocht ik een paar weken geleden bij Sapato Verde in Lissabon.
De schoenen zijn van het merk Natural World en zijn gemaakt in Spanje. Niet al hun schoenen zijn vegan, maar deze wel. Ze zijn gemaakt van ultrasuede wat een synthetisch alternatief is voor gewoon suède.

Mijn broek is van MUD Jeans en die kocht ik bij Harvest Club in Leuven. De kwaliteit van deze broek is echt geweldig! Ik denk dat hij jaren meegaat (in tegenstelling tot mijn spijkerbroeken van de H&M, die altijd na een paar maanden al versleten waren), maar als hij toch ooit kapot gaat, kan ik hem terugsturen naar MUD en dan maken zij er een nieuwe broek van. Gaaf concept hè?

“When you buy from a small business an actual person does a little happy dance.”

De sieraden kocht ik bij twee verschillende kleine webshops. Ik koop heel graag iets van een klein bedrijfje, want ik vind het leuk om beginnende ondernemers te steunen. Vaak doen zij ook een persoonlijk bedank-kaartje bij je bestelling of ze pakken het extra mooi in. En daar word ik dan weer happy van!

De oorbellen kocht ik bij Asjewah en de ketting is van Motor&Tea.

Fair Fashion OOTD: Herbivore top van By Monkey

Vegan top van By Monkey

De leuke Herbivore top heb ik gekregen van By Monkey. Deze nieuwe webshop is opgezet door reiziger Rosj en blogger Brenda. De kleding die zij verkopen is vegan, eco-friendly, biologisch en fair trade. En alle schattige illustraties op de t-shirts en tops heeft Brenda zelf gemaakt.

Je zou denken dat de meeste t-shirts vegan zijn, maar dat is lang niet altijd zo. In de inkt zitten vaak dierlijke stoffen of het kan op dieren getest zijn. Ook in de zeefdrukemulsies zit bijna altijd gelatine.
Maar bij By Monkey is dat natuurlijk niet het geval. Zij gebruiken inkt op waterbasis en plantaardige zeefdrukemulsies.
Daarnaast gebruiken zij zo veel mogelijk duurzame energie bij de productie van hun t-shirts, waardoor de CO2-uitstoot per shirt zo’n 90% lager is dan bij een gemiddeld t-shirt. Echt een mooi en duurzaam merk dus!

De top heb ik gekregen van By Monkey. De andere kledingstukken heb ik zelf gekocht.

Lees ook:
Fair fashion winkels in Leuven #1
10 x mijn favoriete fair fashion blogs

Eerlijke mode van BrandMission

12 Comment

 1. Oeeh heel tof! 🙂

  1. Dankje!

 2. Wat een leuke top!

  1. Dankje Kesja! Ik vind ‘m ook super leuk!

 3. Heel erg leuk! Ik kijk uit naar je volgende outfit posts. 😁 Mooie foto’s ook, het prachtige gele vest matchst zo goed bij de muur.

  1. Dankjewel Sabine!

 4. Wauw, wat staat dat vest je geweldig! En je hebt het ook supermooi gecombineerd met het leuke T-shirt en de mooie haarband. Toffe outfit zo 🙂

  1. Wat lief, Romy! Dankjewel!

 5. Heel leuk, love dat vest ook!! Op naar meer OOTD!

  1. Thanks Eva! Ik vond dit ook super leuk om te doen, dus er komen snel nog meer outfits online!

 6. Erg mooi vest, staat je goed! Tof ook die foto’s voor die muur.

  1. Djuli says: Beantwoorden

   Dankjewel Marjolein!

Geef een reactie