Curry met homemade naanbroodjes

Curry met homemade naanbroodjes - Mint Green Mind

Curry is mijn favoriete gerecht voor als ik weinig zin heb om te koken, maar toch trek heb in een goede, vullende maaltijd. Het is super makkelijk en heel snel klaar. Als ik iets meer tijd heb om te koken, maak ik er meestal naanbroodjes bij. Zo lekker!

Curry met homemade naanbroodjes - Mint Green Mind

In de winter (of op een regenachtige dag zoals vandaag, brr) eet ik vaak curry. Het is zo simpel en zo lekker. Een curry kan eigenlijk nooit fout gaan. Je kan er alle ingrediënten aan toevoegen die je lekker vindt. Ik heb dan ook nog nooit 2 keer dezelfde curry gemaakt. Ze zijn altijd wel een beetje anders. Ik gebruik wel bijna altijd dezelfde basis van kokosmelk, currykruiden en een beetje sojasaus. Je kan trouwens ook de rijst vervangen door (zoete) aardappels.

Curry met homemade naanbroodjes - Mint Green Mind

Curry met homemade naanbroodjes - Mint Green Mind

De naanbroodjes zijn echt yummy! Echt een goede toevoeging aan een simpele curry. Ze zijn makkelijk om te maken, maar doe het niet net nadat je je keuken hebt schoongemaakt. Dan kan je namelijk weer opnieuw beginnen.
Het recept voor de naanbroodjes vond ik ooit bij De Groene Meisjes. Het is een simpel recept met maar een paar ingrediënten. Maak ze als de curry helemaal klaar is. Laat de pan met curry gewoon nog even zachtjes koken als je de naanbroodjes bakt.

Curry met homemade naanbroodjes - Mint Green Mind

Dit heb je nodig voor de curry (voor 2 personen):
– 1 cup rijst
– klein stukje gember (2 cm ongeveer), fijngesneden
– 200 g champignons, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 200 g spinazie
– 1 blik kikkererwten (400 g) + het vocht (als je gedroogde kikkererwten gebruikt, kun je wat extra kokosmelk toevoegen)
– half blik kokosmelk (200 ml)
– 2 el currykruiden
– snufje zout en peper
– olijfolie
– paar takjes koriander

Dit heb je nodig voor 4 naanbroodjes:
– 200 g zelfrijzend bakmeel + een beetje extra
– 150 g sojayoghurt
– snuf zout
– flinke scheut olijfolie
– 1 à 2 el gedroogde koriander
– 1 teentje knoflook, fijngesneden

Bereiding van de curry:
– Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
– Verhit wat olijfolie in een wokpan of diepe koekenpan.
– Bak de gember en champignon voor 3 minuten. Voeg 1 el currykruiden toe en bak nog even mee. Voeg dan de tomaten en daarna de spinazie toe en laat meebakken.
– Als de spinazie is geslonken, doe je de kikkerewten + het vocht, de kokosmelk, de sojasaus en nog 1 el currykruiden erbij. Als je de curry nog niet spicy genoeg vindt, kun je nog wat currykruiden toevoegen. Vind je het juist wel te spicy? Voeg dan wat kokosmelk toe.
– Laat het geheel zachtjes koken en maak ondertussen de naanbroodjes.
– Serveer met de koriander.

Zo maak je de naanbroodjes:
– Doe de olijfolie, koriander en knoflook in een klein kommetje en zet aan de kant.
– Doe het zelfrijzend bakmeel, de sojayoghurt en het zout in een grote kom en kneed tot je een grote bal kunt vormen. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
– Bestrooi het aanrechtblad en de deegroller (of je handen) met meel.
– Rol de deegballetjes uit in een ronde vorm (of druk plat met je handen).
– Leg 1 naanbroodje in een koekenpan (droog) en bestrijk de bovenkant met het olie-mengsel. Laat 3 minuten bakken, draai om en laat nog eens 3 minuten bakken. Herhaal tot je 4 naanbroodjes hebt gebakken.

Tips:
– Met curry kun je eindeloos blijven combineren. Dit gerecht is ook lekker met zoete aardappel, prei, spitskool, garam masala, gemalen cashewnoten of kipstuckjes van De Vegetarische Slager.
– Geen zin in rijst? Vervang het door (zoete) aardappels.

Curry met homemade naanbroodjes - Mint Green Mind

Ga je dit recept ook maken? Ik ben heel benieuwd naar je foto’s! Deel ze met mij via FacebookInstagram of Twitter en gebruik de hashtag #mintgreenmind.

Lees ook: Favoriete recept van Sandra uit Mallorca: samosas

4 Comment

  1. Oh juuuummie, dit is nou echt een recept voor mij. Klinkt en ziet er heerlijk uit!

  2. Dat naanbrood ziet er heerlijk uit! De curry trouwens ook hoor, haha, maar mijn oog viel gelijk op dat heerlijke brood. Ik ga je recept opslaan en een keer namaken! Ben benieuwd. 😀

  3. Oeh lekker! Ik ben gek op curry en naanbrood. Ik heb alleen nog nooit zelf naanbrood gemaakt, dus dat wil ik zeker een keer proberen!

  4. Die naanbroodjes zien er echt heel mooi uit!En zo te zien zijn ze helemaal niet moeilijk om te maken, ga ik eens proberen!

Geef een reactie