Carrot cake pannenkoeken

Vegan carrot cake pannenkoeken - Mint Green Mind

Het is al bijna mei, maar dat is nog niet echt te zien als je naar buiten kijkt. Met dit weer wil ik eigenlijk alleen maar films kijken onder een dekentje, thee drinken en comfort food eten. Deze pannenkoeken met carrot cake smaak zijn perfect voor zo’n dag!

Vegan carrot cake pannenkoeken - Mint Green Mind

Vorige maand maakte ik voor het eerst een carrot cake. Die was zo lekker dat ik hem inmiddels al meerdere keren heb gemaakt. Het is echt mijn favoriete taart geworden. De ingrediënten die de carrot cake zo lekker maken zijn kaneel, vanille aroma en geraspte wortelen. Maar deze ingrediënten kun je natuurlijk ook prima door je pannenkoekenbeslag mixen. Deze pannenkoeken zijn door de geraspte wortel ook nog eens een erg geschikt recept voor Koningsdag.

Vegan carrot cake pannenkoeken - Mint Green Mind

Dit heb je nodig voor 4 grote of 5 kleine pannenkoeken:
– 1 cup bloem
– 1 cup water
– ½ cup plantaardige melk (ik gebruikte sojamelk)
– 1 tl zonnebloemolie of gesmolten kokosolie
– 1 tl bakpoeder (optioneel, maakt de pannenkoeken wat steviger)
– 1 tl vanille aroma of vanille-extract
– 1 el rietsuiker (optioneel, als je van super zoete pannenkoeken houdt)
– 1 tl kaneel
– snufje nootmuskaat
– snufje zout
– 1 wortel
– vegan boter of olie om in te bakken

– poedersuiker
– maple syrup

Bereiding:
– Mix alle ingrediënten (behalve de wortel, boter/olie om in te bakken, poedersuiker en maple syrup) in een grote kom.
– Schil en rasp de wortel. Voeg ⅔ van de geraspte wortel toe aan het beslag. Bewaar de rest om later te serveren bij de pannenkoeken.
– Verhit wat boter/olie in een koekenpan en schep de inhoud van 1 soeplepel in de pan. Verdeel het beslag goed over de pan. Draai de pannenkoek na een paar minuten om en laat nog even bakken. Herhaal tot het beslag op is.
– Serveer de pannenkoeken met poedersuiker, maple syrup en het restje wortel. Eetsmakelijk!

Tips:
– Dit was genoeg voor een lunch voor 2 personen. Meer honger of meer eters? Verdubbel dan gewoon de hoeveelheid van alle ingrediënten.
– Heb je geen cups? 1 cup is ongeveer 250 ml. Je kunt dus ook een maatbeker of groot koffiekopje gebruiken.
– Geen maple syrup in huis? Gebruik dan agavesiroop of gewone schenkstroop.

Vegan carrot cake pannenkoeken - Mint Green Mind

Ga je dit recept ook maken? Ik ben heel benieuwd naar je foto’s! Deel ze met mij via FacebookInstagram of Twitter en gebruik de hashtag #mintgreenmind.

Lees ook:
3 groene hotspots in Berlijn #1
Vegan op wintersport
Video: What I Eat In A Day #1 (vegan)

9 Comment

  1. ZO, dit klinkt lekker! Ik hou van carrot cake en ook van pannenkoeken, dit is een slimme combi!

  2. Oeeh, dit lijken me echt heeerlijke pannenkoeken! Goed bedacht om pannenkoeken en carrot cake samen te voegen 🙂

  3. Carrot cake vind ik super lekker maar vind geraspte wortel bij een pannenkoek een beetje eng staan 😛

    1. Djuli says: Beantwoorden

      Haha dat snap ik wel. Je moet ook maar een klein beetje erbij nemen. Ik gebruikte 1/3 wortel voor 4 pannenkoeken. Het geeft wel een frisse smaak, maar daar moet je van houden.

  4. Lekker, ik heb vandaag ontbeten met pannenkoeken :). Leuk idee om een wortel toe te voegen aan het beslag!

  5. Shit, ik lees dit net een dagje te laat. Anders was ik gisteren wel de keuken in gedoken om deze oranje feestelijkheden te maken. Nouja, dan ga ik het zaterdag maar eens proberen. Het lijkt me te lekker om nog een jaar te wachten.

    1. Haha, je kan elke dag een reden verzinnen om deze pannenkoeken te maken! Ik zag zelf pas dat het een super goed Koningsdag-recept was toen ik de blogpost al had ingepland. Goede timing 🙂

  6. Ik weet nog niet zo goed wat ik van deze combinatie moet vinden hihi. -x-

  7. O wat heerlijk! Dit ziet er lekker uit en ga ik zeker proberen. Alles wat erin zit mag ik gelukkig hihi. Thanks voor het recept heb hem opgeslagen om een keer te gaan maken

Geef een reactie