Bulgursalade met granaatappelpitjes en avocado

Bulgursalade met granaatappelpitjes en avocado

Zin in een super gezonde, frisse en kleurrijke maaltijd? Maak dan deze bulgursalade met granaatappelpitjes, avocado, kikkererwten en een sojayoghurtsausje.

Bulgursalade met granaatappelpitjes en avocado

Deze salade is lekker fris en super snel klaar. Je kunt ‘m gewoon zo eten als lunch of als bijgerecht tijdens het avondeten. Het vult best goed door de kikkererwten en avocado.  Ik denk dat deze salade het heel goed doet bij een barbecue. Het lijkt me ook lekker om hier zoete aardappel uit de oven bij te eten (volg de eerste drie stappen van dit recept). Genoeg mogelijkheden dus!

Bulgursalade met granaatappelpitjes en avocado

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 1 cup bulgur
– 2 cups groentebouillon
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– sap van 1 citroen of limoen
– 2 el extra vierge olijfolie
– snufje peper en zout

– bosje platte peterselie, grof gehakt
– 3 takjes munt, fijngehakt
– 10 cherrytomaten, in kwartjes
– ½ komkommer, in blokjes
– 1 blik kikkererwten
– pitjes van 1 granaatappel
– 1 avocado, in plakjes of blokjes

Dit heb je nodig voor het sausje:
– 1 el sojayoghurt
– 1 tl harissa
– 1 tl citroensap
– 1 tl olijfolie
– snufje cayennepeper

Bereiding:
– Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de bulgur en knoflook toe. Laat het koken op een heel zacht vuurtje. Na ongeveer 10 minuten heeft de bulgur al het vocht opgenomen. Zet dan het vuur uit en doe de bulgur in een grote kom. Voeg de citroen- of limoensap, olijfolie, peper en zout toe en roer goed door elkaar.
– Voeg de peterselie, munt, cherrytomaatjes, komkommer, kikkererwten en granaatappelpitjes toe aan de bulgur.
– Maak het sausje: mix in een klein kommetje de sojayoghurt, harissa, citroensap, olijfolie en cayennepeper door elkaar.
– Verdeel de salade over 2 borden en serveer met het sausje en de avocado.

Tips:
– Geen cups in huis? 1 cup is ongeveer 250 ml. Je kunt dus ook een maatbeker of groot koffiekopje gebruiken.
– Ontleed je granaatappel in een bak met water. De pitjes zinken naar de bodem en de restjes blijven drijven.

Bulgursalade met granaatappelpitjes en avocado

Ga je deze bulgursalade ook maken? Ik ben heel benieuwd naar je foto’s! Deel ze met mij via FacebookInstagram of Twitter en gebruik de hashtag #mintgreenmind.

Lees ook: Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en frambozentaart

6 Comment

  1. Omnomnom, dit lijkt me een heerlijke salade, perfect voor in de zomer!

  2. Leuk! Ik heb ook een recept voor een soortgelijke salade op mijn blog, en dat is echt één van mijn favorieten. Ik maak hem dan vaak met boekweit in plaats van bulgur, dat is echt super lekker.

    1. Djuli says: Beantwoorden

      Ik ga die van jou ook eens proberen!

  3. Mmm deze salade doet me zo verlangen naar de zomer! En hij ziet er ook zo mooi uit zeg, granaatappelpitjes zijn echt prachtig he? Ik ga deze salade onthouden voor de volgende potluck!

    1. Djuli says: Beantwoorden

      Wat leuk! Toevallig organiseer ik samen met een andere blogger op zondag 26 juni een vegan potluck in Antwerpen. Hier kun je je aanmelden: https://www.facebook.com/events/999276040150352/

  4. Oh wauw dit ziet er erg lekker uit! Ideaal voor in de zomer, die hopelijk snel weer terugkomt haha. Dan ga ik dit zeker een keer proberen!

Geef een reactie